Hoogste onderscheiding toegekend voor zijn superieure smaak

International Taste & Quality Institute (iTQi)

De  “Superior Taste Award ” is het enige label op gebied van smaak dat door opinieleiders,
nl. Michelin chefs en Sommeliers, toegekend wordt.
 
De juryleden van iTQi komen uit 17 verschillende landen en zijn allemaal lid van de meest prestigieuze Europese culinaire verenigingen, waaronder de Maîtres Cuisiniers de France, de Academie Culinaire de France, de Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, de Federazione Italiana Cuochi, de Nordic Chefs Association, de Associaciones des Cocineros de España, het Verband der Köche Deutschlands en de Internationale Vereniging van Sommeliers A.S.I. voor wat de dranken betreft.

Evaluatie door experts

Tijdens de sessies wordt elk product blind getest volgens een strikte zintuiglijke procedure.
 
Voor elk getest product wordt er een sensorische analyse verslag opgemaakt. Criteria zoals geur, smaak, ervaring in de mond, nasmaak, textuur enz. worden door elk jurylid zorgvol onderzocht.  

Evaluatie op basis van sterren

– 1 gouden ster: globale quotering tussen 70 en 80%: lekkere smaak
– 2 gouden sterren: globale quotering tussen 80 en 90%: bijzondere smaak
– 3 gouden sterren: quotering gelijk aan of hoger dan 90%: uitzonderlijke smaak

Maximale waardering met 3 sterren